Het pompoenseizoen is weer volop aan de gang! Je ziet ze nu echt óveral. Maar wat kun je er allemaal mee doen? In ieder geval een stuk meer dan uithollen en bij de deur zetten. Pompoen is smakelijk en heel gezond. Hoe moet je ze snijden en bereiden, en wat zijn de beste recepten met pompoenen?
De pompoen is familie van de komkommer en meloen. Deze grote, bolronde vrucht heeft een stevige, harde schil en oranje vruchtvlees. Binnenin zit de vrucht vol met grote platte zaden. Er zijn verschillende soorten pompoenen. De oranje pompoen is de bekendste. Pompoenen leveren naar verhouding weinig calorieën, maar bevatten wel veel vezels.
Onze sous-chef Hilderig heeft een heerlijk recept voor je samengesteld. Deze gezonde smaakvolle soep maak je eenvoudig en snel thuis.
Ingrediënten:
Hoe te bereiden?
Serveer de soep met het garnituur van geroosterde pompoen blokjes en dunne gesneden bosuitjes.
Gevulde soep? Hier enkele tips om een nog smakelijkere soep te serveren:
Geroosterde oud brood, cream fraiche, gebakken gamba, gerookte zalm, geroosterd pompoenpitten en/of geplukte kipstukjes