Snert of erwtensoep

Erwtensoep of toch snert?

Wist je dat erwtensoep behoort tot Nederlands immaterieel erfgoed. In Nederland wordt een van de oudste Snert recepten beschreven aan het begin van de 16e eeuw. Snert wordt van oudsher gevuld met ingrediënten die lang houdbaar zijn. Een krachtige bouillon met gezouten vlees en gedroogde erwten wordt langdurig gekookt om er vervolgens de laatste restjes van het land aan toe te voegen.

In de volksmond is erwtensoep en snert dezelfde soep, echter wordt erwtensoep volgens de kenners pas snert genoemd als deze 1 nacht heeft gestaan en de smaak zich optimaal heeft ontwikkeld in de pan.

De Erwtensoep van Onder de Luifel is bereid met vlees van het Gaasterlands kruidenvarken, rookworst en verse moestuingroenten. In deze handige Snertbox zit een weckpot met erwtensoep, Fries roggebrood, roomboter en gepekeld en gegrild buikspek. Voldoende om met z’n 4-en van te smullen, maar ook ideaal om iemand mee te verrassen.

De pompoensoep box is als vegetarisch alternatief ook zeer aan te raden. Bestel op tijd, dan weet je zeker dat je iets heerlijks op tafel kunt zetten.

De Snertbox kost €30 excl BTW.

Binnen 1 werkdag geleverd

30,00